2024. április 28. - Valéria

Az MKB vezére optimista

Az MKB Banknál eddig nem tapasztalták a lakossági hitelkereslet csökkenését sem a lakás-, sem a gépjárműhitelezésben. A kormány megszorító intézkedéseinek hatása Erdei Tamás elnök-vezérigazgató szerint a lakossági portfolió romlásában sem jelentkezett.
2007. március 8. csütörtök 14:51 - Hírextra
Egyes iparágakban ugyanakkor megtisztulásra, a csődök jelentős növekedésére számít Erdei. Optimistább vagyok, mint tavaly júliusban, a felpuhulás jelei a költségvetési hiány csökkentésében kevéssé érzékelhetőek - mondta az MKB vezére, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Erdei ugyanakkor hiányolja a kitörési pontot, ami megmutatná, mit kíván tenni a kormányzat a költségvetés egyszeri rendbetétele után a gazdaság dinamizálásáért, a munkahelyek teremtéséért, hogy a legkisebb kárral, s a lehető leggyorsabban kerüljön ki az ország a mostani helyzetből.

Az MKB bankcsoport 2006-ban, a nemzetközi jelentéstételi szabványok (IFRS) szerint 23,5 milliárd forint konszolidált adózás előtti nyereséget ért el, 21,8 százalékkal többet az előző évinél, a konszolidált IFRS mérlegfőösszeg 21,4 százalékkal, 1.997,2 milliárd forintra bővült. A két külföldi leánybank teljestménye az eredményben még kevéssé tükröződik, a bankcsoport mérlegfőösszegéhez tavaly 152,7 milliárd forinttal járultak hozzá. Az idei évre óvatosan tervezett a bank, a lassabban növekvő, magasabb kockázatokat hordozó környezetben a banki eredmény nem fog olyan dinamikusan nőni, mint a korábbi években - mondta Erdei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását