2024. április 26. - Ervin

Toroczkainak ki kell csengetnie a 10 milliót

Fizetési meghagyást bocsátott ki a Fővárosi Bíróság Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye ifjúsági szervezet volt vezetője ellen - közölte a bíróság sajtótikársága. A mintegy tízmillió forintos meghagyás kibocsátását a BRFK kérte az MTV székházának "meg
2007. március 7. szerda 18:28 - Hírextra

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán azt közölték: a bírósági iratok szerint a meghagyást február 27-én kapta meg a címzett, akinek 15 nap áll a rendelkezésére, hogy az ellen úgynevezett ellentmondással éljen. Ez szerdáig nem történt meg.

A BRFK sajtóosztálya közölte: Toroczkai László 2006. szeptember 18-án a Kossuth téren beszédet intézett a demonstráló tömeghez, amelyben felszólította az embereket, hogy vonuljanak az MTV székháza elé.

A felszólítás eredményeként a tömeg egy része, több ezer ember a Szabadság térre vonult, ahol jogellenes demonstráció kezdődött. A BRFK szerint egyértelműen Toroczkai László kezdeményező fellépése miatt.

A BRFK levelében utalt a gyülekezési törvény azon bekezdésére, amely szerint a rendezvény rendjének biztosításáról a szervező gondoskodik. Felhívták a figyelmet a jogszabály egy másik bekezdésére is, amelynek alapján ha a rendezvény résztvevőinek magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, és a rend másként nem állítható helyre, a szervező köteles a rendezvényt feloszlatni.

Toroczkai László a Magyar Televízió székháza előtt nem biztosította a rendezvény békés folytatását, és amikor az elvesztette békés jellegét, azt nem oszlatta fel - írta a BRFK. A sajtóosztály szerint megállapítható, hogy Toroczkai László a Magyar Televízió székháza előtt jogellenes demonstrációt szervezett és tartott. A székház védelme során a Budapesti Rendőr-főkapitányságot anyagi kár érte, ezért a felelős személy, Toroczkai László részére fizetési felszólítást küldtünk - olvasható a rendőrség levelében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását