2024. május 3. - Tímea, Irma

Tubes: hogyan tovább?

A pécsi polgármester a tubesi lokátorról szóló érvénytelen népszavazás után tárgyalásokat kezd a kormánnyal. A kormány hamarosan dönt a továbbiakról. Az eredménytelenség beszűkíti a további politikai mozgásteret, amelyben a polgármesternek kötelessége azo
2007. március 5. hétfő 11:01 - Hírextra
Az eredménytelenség beszűkíti a további politikai mozgásteret, amelyben a polgármesternek kötelessége azoknak a tízezreknek a véleményét képviselni, akik vasárnap kifejezték akaratukat - olvasható Tasnádi Péter közleményében. A pécsi polgármester hétfőn tárgyalásokat kezd a kormánnyal.

A honvédelmi tárca közleménye szerint a népszavazás azt tanúsítja, hogy a választópolgárok döntő többsége szerint nincs akadálya a Magyar Köztársaság légterét és a légiközlekedést biztosító radarállomás megépítésének. A pécsiek megfelelő tájékoztatást kaptak ahhoz, hogy megalapozott döntés hozzanak - áll a közleményben.

A választásra jogosultak csupán alig több mint 32 százaléka ment el vasárnap Pécsett szavazni a Tubes-hegyre tervezett NATO-lokátorállomás építéséről, így érvénytelen volt a népszavazás. A szavazáson résztvevők 94 százaléka a lokátor megépítése ellen szavazott.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását