2024. május 7. - Gizella

Elnézést kérnek, és visszaadják a vizitdíjat

Nem a László Kórház látta el azokat a tűzoltókat, akik még pénteken, az Egis gyógyszergyárban keletkezett tűz oltása során sérültek meg - közölte a kórház betegfelvételi osztálya.
2007. március 5. hétfő 15:00 - Hírextra
A tűzoltókat nem a László Kórházban vizsgálták meg, mivel nincs égési osztály a kórházban, és így vizitdíjat sem kérhettünk - olvasható Domanovszky Editnek a távirati irodához eljuttatott közleményében, amelyet a sajtóban elterjedt hír cáfolatául adtak ki.

A Népszabadság hétfői számából kiderül, hogy a tűzoltóktól valójában a Szent István Kórházban szedték be a vizitdíjat. A lapban ugyanakkor idézik a Szent István Kórház főigazgatóját, Radnai Zoltánt, aki elnézést kér a tűzoltóktól, és ígéretet tesz arra, hogy a beszedett vizitdíjat visszautalják a sérülteknek.

A főorvos szerint kollégája rosszul ítélte meg a helyzetet, amikor a mentés során megsérült tűzoltók ellátásáért vizitdíjat kért.

Az Egis gyógyszergyárban Budapesten, a X. kerületi Keresztúri úton még pénteken kora este történ robbanássorozat. A helyszínre 150 tűzoltó érkezett.

Az oltás során egy tűzoltó könnyebben megsérült, négyet pedig a bőrükre cseppent vegyszer miatt kórházba szállítottak, ahol kifizettették velük a fejenként háromszáz forintos vizitdíjat.

A tűzoltók még aznap elhagyhatták a kórházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását