2024. május 3. - Tímea, Irma

Veres szerint nem kell tovább szorítani

Ebben az évben már nincs szükség további kiigazító lépésekre a tervezett 6,8 százalékos GDP arányos államháztartás hiány elérése érdekében - mondta Veres János pénzügyminiszter.
2007. március 2. péntek 16:40 - Hírextra
 Az idén a költségvetési kiigazítás kétharmada kiadáscsökkentésből egyharmada bevételnövelésből áll - mondta Veres János. A pénzügyminiszter beszélt a kormánynak arról a törekvéséről, hogy kiszélesítse az adó- és járulékterhek bázisát, de az elvárt adó ügyében egy elem fennakadt az Alkotmánybíróság rostáján.

"Elgondolkoztató, hogy Európában nincs még egy olyan ország, ahol a vállalkozások fele karitatív alapon működik, hiszen nem fizet adót" - jelezte Veres János. Nem lehet a vállalkozásokra és a háztartásokra terhelni a kiigazítás terheit - mondta Varga Mihály. Az Orbán-kormány pénzügyminisztere szerint az újraelosztás terheit növeli a kormányzat, ráadásul az Alkotmánybíróság döntései a GDP 0,2 százaléknak megfelelő, 55-60 milliárd forintos adókiesést jelentenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását