2024. május 19. - Ivó, Milán

Hamarosan 10 százalék alá esnek a szocialisták?

Az MSZP-re a magyar választópolgárok 14 százaléka, míg a Fideszre 33 százaléka voksolna - derül ki a Gallup február elején végzett, az összes megkérdezett válaszát figyelembe vevő vizsgálatából.
2007. március 2. péntek 18:49 - Hírextra

"Az MSZP támogatottsága már nincs messze az újabb lélektani határt jelentő egyszámjegyű tartománytól" - vonja le a következtetést a közölt adatokból az elemzés. Ha a teljes minta helyett a határozott pártpreferenciával rendelkezőket veszik figyelembe, akkor a Fidesz előnye még szembeszökőbb: 37%-os. Ebben a körben ugyanis az MSZP 25%-os, míg a Fidesz 62%-os támogatottsággal bír - mutat rá a kutatás.

Az "elszánt párthívek", vagyis pártot választó biztos szavazók között a szocialista párt 29 százalékos, míg az ellenzéki párt 60 százalékos tábort tudhat maga mögött - teszik hozzá. Ebben a körben a Fidesz támogatottsága 31 százalékponttal több, mint amekkora támogatottsággal az MSZP rendelkezik. Az MDF-re és az SZDSZ-re az összes megkérdezett két-két százaléka, a határozott párpreferenciával rendelkezők három-három százaléka, a pártot választó biztos szavazóknak pedig a négy-négy százaléka voksolna - írja a Gallup.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök munkájával a magyar felnőttek kétharmada, azaz 67 százaléka elégedetlen - áll az elemzésben. A kormányfő munkájának megítélése ezzel "újra rekordokat döntött": "még soha ennyien nem voltak elégedetlenek a munkájával (a magyar felnőttek kétharmada, 67%), és soha ilyen kevesen nem álltak mögötte (minden ötödik választópolgár, 20%)" - írja a Gallup. A Gyurcsány-kormány tevékenységével a megkérdezettek 13 százaléka elégedett, 73 százaléka pedig elégedetlen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2007. március 4. 21:17
Ma délelőtt az unokám keresztelőjére várakoztunk az egyik vidéki város temploma előtt. A misének éppen vége lett, jöttek ki a templomból az emberek. Mi meg vártuk ott a családtagok megérkezését a keresztelőre. Ekkor, óriási dudálással, nemzeti zászlókkal elvonult mellettünk egy kocsisor. (Szakadt mercedesekkel felvezetve, de nem ez a lényeg..) Mint utóbb kiderült, Miskolcra vonultak tüntetni. Mivel láttak minket, -különösen, hogy egy templom előtt (!)-, eszement, tébolyult módon,a kocsikból mellig kihajolva piros fejjel ordítoztak felénk, mint az állat.

A közeledtük hallatán a templomból kijött emberek találgatóztak: "Biztos Gyurcsány jön..!" Mikor azonban mellénk értek, a legnagyobb megdöbbenéssel kérdezgették egymástól: Kik ezek a barmok? Erről ennyit....

nolcsi122
2007. március 4. 13:17
Érdekes, hogy a 6 közvéleménykutatóból csak 1 mérte ezt az eredményt, igaz a legkisebb létszámból merítve.
Én mindenesetre nem félek, hogy a fideszesek nagyon előretörnek főleg akkor, ha mint ma is az ügyeletes átokszóró: RÉPÁSI RÓBERT minden második szavával szidta- átkozta a kormányfőt, minden alkalommal a neve helyett "HAZUGNAK" titulálja.
Gyurcsány bevallotta, Orbán nem, s a külömbség az, hogy Orbán már tiz éve állandóan hazudik . Jól átnevelte a fideszeseket is, mert ők is a nyomába vannak, tehát minden nap 4-5 alkalommal kiállnak az újságírók elé és hazudnak.
Lám hiába igért 5 x több et a parlamenti választások előtt Orbán, mégis már másodszor lett bukott miniszterelnök, az okosabb választópolgárok átláttak a szitán, nem választották meg, s meg van rá a reményünk hogy még legalább 20 évig ez így is marad.
A "nemzet orvosa" hiába akart állampolgárságot adni az erdélyi magyarságnak,nem jött be, pedig elmondása szerint ha állampolgársági szavazás sikeres lett volna, akkor 20 évig a fideszes kormány uralhatta volna az országot az erdélyi magyarság segitségével.
Kik az érdekből Erdélybe járó magyarok.? A fideszesek.
hederg
2007. március 3. 20:14
Az nevet aki utoljára nevet.

A Fidesz pedig egyenesen rohan a vesztébe,mert soha semmit nem képes megtanulni,nem akarom a magyar közmondással fárasztani dakota barátunkat,de le kell szállni a döglött lóról.

Mi magyarok pedig szerényen inkább a más kárából szeretnénk tanulni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását