2024. május 21. - Konstantin

Orbán az SZDSZ-szel szövetkezne

Orbán Viktor szerint a kormány elmozdítása és új választások kiírása érdekében kellene összefogni, és ebben számít az SZDSZ támogatására is. A Fidesz elnöke így válaszolt csütörtökön Fodor Gábor liberális pártelnöknek, aki korábban pártok közötti megállap
2009. február 5. csütörtök 14:21 - Hírextra
Fodor Gábor keddi nyílt levelében Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, az MSZP elnökétől azt kérte, hogy a programhirdetések helyét vegye át a megvalósítás a kormányzati politikában, míg a Fidesz elnökének azt javasolta, tegyen le az előre hozott választások követeléséről. Az SZDSZ elnöke azért írt levelet, mert szerinte a válsághelyzet miatt le kell zárni a konfliktusok korszakát: Magyarországnak cselekvőképes kormányra és felelős ellenzékre van szüksége.

Orbán Viktor válaszlevében azzal egyetértett, hogy ma Magyarországon összefogásra van szükség, a Fidesz azonban, mint írta, egy hibás kormányzati politikával szemben, az emberekkel akar összefogni.

Úgy fogalmazott: az Országgyűlés ellenzéki pártjai eddig nem tudtak együttesen fellépni a "válságot félrekezelő kormány elmozdítása" és új választás kiírása érdekében. "Töretlenül bízunk abban, hogy végül minden politikai erő belátja: az ország érdekei előbbre valóak a pártérdekeknél. Ebben számítunk az SZDSZ, és személyesen az Ön támogatására is" - írta Fodor Gábornak.

A Fidesz elnöke szerint ugyanis a válság eredményes kezeléséhez új kezdetre, új politikára, valós társadalmi felhatalmazásra van szükség, ennek előfeltétele pedig új országgyűlési választások kiírása, lehetőleg az európai parlamenti választással egy időben.

A Fidesz megítélése szerint a gazdasági válság Magyarországot megrendítő hatásának oka a kormánnyal és a kormányzati politikával szemben fennálló súlyos bizalmi és hitelességi válság - írta Orbán Viktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását