2024. május 5. - Györgyi

Félmillióan használják az e-ügyintézést

Kicsivel több mint két év alatt 500 000 főre nőtt az Ügyfélkapu regisztrált felhasználóinak száma. A többek között internetes okmányiroda ügyintézést, vagy elektronikus adóbevallást is lehető tévő kormányzati portál 2005. április 1-jén indult el -tájékozt
2007. április 5. csütörtök 15:12 - Hírextra
Az Ügyfélkapu úgynevezett "egykapus" megoldással teszi lehetővé a közigazgatási ügyet intézni kívánók azonosítását, valamint a kívánt szolgáltatások elérését. Az önkormányzatokat 2005. novembere óta törvény kötelezi arra, hogy az ügyfélkapun keresztül lehetővé tegyék az elektronikus ügyintézést, de az interneten keresztül adóbevallást is be lehet adni, sőt aki kíváncsi rá, TAJ-számának érvényességére, illetve egészségbiztosítási múltjára - például hogy hol kezelték, mikor, milyen gyógyszereket váltott ki - is rákérdezhet.

Az Ügyfélkapu segítségével igénybe vehető szolgáltatások részletes listája a Kormányzati Portálon, a www.magyarorszag.hu oldalon található.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását