2024. május 17. - Paszkál

Gyertyával, virággal és főhajtással mentek el

Néma megemlékezéssel, csendes demonstrációval búcsúznak a civilek szombaton attól a 14 vasúti mellékvonaltól, amelyeken március 3-án üzemzáráskor megszűnik a közlekedés.
2007. március 2. péntek 12:48 - Hírextra
A civilek, vasutasok és az érintett településeken élők szombaton vonatbúcsúztató megemlékezést tartanak. Mind a 14 mellékvonalon az utolsó járatra szállnak fel a résztvevők, az első ötven utasnak emlékjegyet is adnak. Az utazás után az állomásokon gyertyákkal, virágokkal és csendes főhajtással emlékeznek meg arról, milyen szerepet töltöttek be ezek a vonalak a személyszállításban. A csendes demonstrációt a vasút iránti szeretet motiválja és a civilek figyelmét szeretné felhívni a mellékvonalak megszüntetésére - mondta a Független Hírügynökségnek T. Hámori Ferenc, az eseményt szervező Indóház vasúti magazin főszerkesztője.

A 14 mellékvonal mindegyikén megtartják szombaton a megemlékezést, az utolsó járatok indulásáról pedig részletesen a www.indohaz.hu internetes oldalon lehet tájékozódni.

A gazdasági tárca még decemberben jelentette be, hogy a MÁV tizennégy vonalon szünetelteti a vasúti közlekedést a személyszállításban 2007. február végétől. Az intézkedés összesen 474 kilométernyi szakaszt érint. Ennek eredményeként március 3-án üzemzárástól 14 vasúti mellékvonalon szűnik meg a közlekedés, és a vonatok helyett ezeken a szakaszokon buszok járnak majd.

Az intézkedés a Pápa-Környe, Pápa-Csorna, Zalabér-Zalaszentgrót, Lepsény-Hajmáskér, (Barcs)-Sellye-Villány, Diósjenő-Romhány, Kisterenye-Kál-Kápolna, Mezőcsát-Hejőkeresztúr, Kazincbarcika-Rudabánya, Nyíradony-Nagykálló, Murony-Békés, Kunszentmiklós-Dunapataj, Fülöpszállás-Kecskemét és a Kiskőrös-Kalocsa közötti szakaszon lép életbe.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását