2024. május 5. - Györgyi

EU-bírság: túl nagy és túl kemény a Picipuha

Az Európai Bizottság csütörtökön újabb bírságot helyezett kilátásba a Microsoftnak, ha a szoftvergyártó cég nem teljesíti az Európai Unió 2004-ben hozott trösztellenes döntésben foglaltakat.
2007. március 1. csütörtök 17:39 - Hírextra
Brüsszel 2004-ben az Európai Unió történetének legsúlyosabb bírságával, félmilliárd euróval büntette a szoftvercéget, amiért az nem tette lehetővé versenytársainak, hogy a Windowsszal kompatibilis programokat gyárthassanak. Az EU azt szeretné elérni, hogy a szoftvergyártó adja ki azokat az információkat, ami lehetővé teszi a versenytársaknak, hogy olyan programokat készítsenek, amelyek hiba nélkül működnek a Microsoft operációs rendszerein.

A 2004-es döntés értelmében a Microsoft díjat szabhat ki az átadott információkért. Az összeget annak alapján állapíthatják meg, hogy a közétett megoldás mennyire számít jelentős újításnak.

Neelie Kroes, az EU versenyügyi biztosa közleményében elmondta: a közzétett megoldások a Bizottság szerint nem számítanak jelentős újításnak, és a használatukért kért összeg "ésszerűtlen". A versenyügyi biztosa elmondta, hogy a Microsoft olyan sokat kért az általa kidolgozott megoldások használatáért, hogy egyetlen riválisa sem használta azokat.

A vállalat 2006 augusztusáig visszamenőleg napi három millió eurós büntetésre számíthat, ha nem teljesíti a követeléseket. A Bizottság négy hetet adott a cégnek, hogy válaszoljon.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását