2024. május 3. - Tímea, Irma

Kósa bevállalná

Kósa Lajos szerint "a rossz, politikai alapon meghozott döntés miatt" Magyarország lejárathatja magát az Európa kulturális fővárosa pályázaton. A cívisváros polgármestere kifejtette: Debrecen annak ellenére, hogy nem nyerte el a rendezés jogát, valamennyi
2007. február 28. szerda 13:54 - Hírextra
Kósa Lajos szerint a pécsi kulturális infrastrukturális fejlesztési tervekből semmi nem igaz. Szóvá tette, hogy a 4.000 négyzetméter alapterületűre tervezett galéria helyett már csak 1.200 négyzetméteres megépítéséről van szó, s nem jó üzenet a színház operatársulatának megszüntetése sem. A polgármester annak kapcsán, hogy korábban újságírók megkérdezték, Debrecen bevállalná-e Pécs helyett, hogy 2010-ben Európa kulturális fővárosa legyen, megerősítette: elvileg szóba jöhet ez, de minden korábbi szereplővel, pályázóval tárgyalni kellene. Jelenleg úgy néz ki, hogy egy "rossz politikai döntés megint lejárathatja Magyarországot" - fűzte hozzá.

Kósa Lajos ugyanakkor megjegyezte: bár Debrecen megvalósított minden, a korábbi pályázatában szereplő kulturális fejlesztést, kormányzati támogatás nélkül nem lehet 2010-ben Európa kulturális fővárosa. A témáról szerdán írt a Népszabadság, amelynek cikke szerint a Fidesz politikusa előző nap az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában kérdésre válaszolva vetette fel, hogy Debrecen átvehetné Pécstől a rendezvénysorozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását