2024. május 21. - Konstantin

A BRFK feljelentette Orbán Viktort és 79 társát

Másodszorra már elbírálásra alkalmasnak találta a bíróság a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentését, így megindul a szabálysértési eljárás a kordonbontó képviselők - "Orbán Viktor és 79 társa" - ellen - írja a Magyar Nemzet.
2007. február 28. szerda 12:00 - Hírextra

Az eljárás első lépéseként a bíró a napokban a legfőbb ügyészen keresztül már kérte az Országgyűlés mentelmi bizottságát is, hogy döntsön az érintett fideszes képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője a lapnak megerősítette, hogy vállalják tettük következményeit és lemondanak mentelmi jogukról.

A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői február 2-án bontották le a fővárosi Kossuth teret körbevevő kordont. A BRFK rendzavarás és garázdaság miatt feljelentést tett a bíróságon, ám a beadványt a testület először "elbírálásra alkalmatlannak" és hiányosnak minősítette.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. február 28. 19:01

A törvényhozók törvénytelen kordonbontási akciójának erkölcsi és politikai hatása az elsődleges.

A jogi következmények sokadrangúak, mert az esetleges pénzbüntetés számukra közömbös.
A jogi hercehurcát pedig majd felhasználják arra, hogy ismét kimondhassák: Magyarországon nincs demokrácia, Magyarország rendőrállam...stb.
thurvj97
2007. február 28. 12:21
Végre ! miért lenne kivétel az, akinek az ország a felbolydulást köszönheti.Ha jogállamban élünk remélem el is kaszálják őket. Ők sem állnak a törvények felett,mégha Orbán nagyképűsége erre is utal.A rendőrségnek pedig ajánlom, hogy dobjon fel egy láda sört és 5 hajléktalan egy nap alatt prezentálja Buhaházy--szarházi- Györgyöt is!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását