2024. május 17. - Paszkál

Ultimátumot kapott Orbán Viktor

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium három napon belüli bocsánatkérésre szólítja fel Orbán Viktort, amiért azt állította, hogy október 23-án a rendőrség politikai parancsra cselekedett. Ha ezt az ellenzéki politikus nem teszi meg, a tárca jogi lépése
2007. február 26. hétfő 11:12 - Hírextra
A tárca felidézi: pénteken közölték, hogy Orbán Viktor ellen perindítást fontolnak.

"Az IRM vezetése a március 15-ére való felkészülés jegyében különösen fontosnak tartja az ünnep méltóságát és a nemzeti egység hangsúlyozását. Ezért felhívja Orbán Viktort, hogy három napon belül kérjen nyilvánosan bocsánatot a kormánytól és az ugyancsak megsértett rendőrségtől, mivel tényekkel alá nem támasztott kijelentései valótlan állításokat tartalmaztak" - áll a közleményben.

A minisztérium megismételte korábbi álláspontját, miszerint sértő, valótlan tényállításnak tekinti a volt miniszterelnök megállapítását, miszerint a rendőrség politikai parancsra verte szét az október 23-ai tüntetést. "Egy volt miniszterelnöktől, különösen, hogy tisztsége megszűnése óta is részt vesz a közéletben, elvárható, hogy tisztelje a jogállam intézményeit akkor is, ha azok nem az ő személyes ízlése, hanem "csupán" a jogállam törvényei szerint cselekednek" - tartalmazza a közlemény.

Orbán Viktor múlt héten szerdán újságíróknak arról beszélt: amennyiben a rendőrség nem engedi, hogy politikai célokra használják, akkor béke lesz március 15-én. A Fidesz elnöke arra kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy március 15-én - amikor a Fidesz is rendezvényt tart - megismétlődnek az október 23-i események, azt mondta: a rendőrségnek távol kell maradnia a politikától; ha a rendőrség nem engedi, hogy felhasználják politikai célokra, akkor béke lesz március 15-én is. A pártelnök hangsúlyozta: október 23-án is béke és nyugalom lett volna, ha a rendőrség "nyilvánvaló politikai utasításra" nem támadja meg a jogszerűen és békésen összegyűlt megemlékezőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását