2024. május 16. - Mózes, Botond

Orbán határolódjon el Jobbiktól

A Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) nyílt levélben kéri Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy mondja ki: "a cigányságra nem lehet a kollektív bűnösség bélyegét sütni".
2007. február 26. hétfő 17:30 - Hírextra
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán által vezetett szervezet azért fordul Orbán Viktorhoz, mert - mint írták - a Fidesz képviselői és szövetséges partnerei csak az általánosság szintjén, és csak szóban határolódtak el a "cigánybűnözés" fogalmát zászlajára tűző Jobbiktól, és annak ebből a kérdésből politikai tőkét kovácsolni igyekvő alelnökétől.

"A "cigánybűnözés" fogalom mögött rejlő gondolkodásmód, és a kollektív bűnösség elvét politikai eszköznek tekintő stílus szerintünk nem egyeztethető össze közös hazánk demokratikus jövőjével. Ezt megfogalmazó felhívásunkat és büntetőjogi feljelentésünket a Jobbik ellen eddig 2.800 kisebbségi képviselő írta alá, támogatta" - olvasható a levélben.

A Fidesz elnökét arra kérik, hogy mondja ki: a www.ciganybunozes.com címen elérhető honlap szellemisége a történelem szemétdombjára való; aki így gondolkodik, nem számíthat a Fidesz politikai támogatására; s aki szerint "minden cigány bűnöző", az nem kaphat jól fizető önkormányzati állást.

"Reméljük, ha Ön ezt a bátor lépést megteszi, pártja - és a Fidesszel szövetséges Lungo Drom - felelős vezetői is éles választóvonalat húznak a szélsőséges erők és a cigányságért tenni akarók közé" - áll a nyílt levélben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását