2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Öko limuzinok az Oscar-gálán

A hibrid és az elektromos autó lesz a trendi az idei Oscaron. Egy amerikai környezetvédő csoport 30 "zöld limuzint" bocsát vasárnap a tízmilliók szeme láttára az Oscar-gálára érkező sztárok rendelkezésére.
2007. február 23. péntek 09:03 - Hírextra
A Global Green környezetvédő csoport öt évvel ezelőtt kezdte környezetbarát autós kampányát az Amerikai Filmakadémia díjátadó estjére időzítve, hogy a népszerű filmes esemény kapcsán felhívják a figyelmet környezetkímélő autókra. Leonardo DiCaprio az elsők között nyergelt át a zöld járgányra, hogy azon begördülve példát mutasson az Oscar-ceremóniát televízión figyelők előtt.

Matt Petersen, a Global Green ügyvezetője elmondta, hogy kezdetben csak hibrid kocsikkal dolgoztak, ám idén a legújabb alternatív üzemanyaggal működő, illetve egyéb környezetkímélő technológiával felszerelt autókkal akarnak kirukkolni az Oscar-műsor nézőinek hatalmas tömegét kihasználva.

A globális felmelegedés fenyegetése és a környezetvédelem nemes célja sok prominens személyiséget indít arra, hogy zöld autóba szálljon át: eddig 330 híresség, köztük George Clooney rendelte meg azt a kaliforniai Szilícium-völgyben (Silicon Valley) kifejlesztett kétüléses elektromos autót, amely az idei Oscar-díjkiosztó vörös szőnyeges seregszemléjének sztárja lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását