2024. május 2. - Zsigmond

Felrobbantak

Tizenegy ember halálát okozta két autórobbantásos merénylet kedden Bagdadban, újabb jeleként annak, hogy az iraki lázadók heves ellenállást tanúsítanak a kormányerők és az amerikai egységek által a fővárosban indított biztonsági hadművelettel szemben.
2007. február 20. kedd 11:35 - Hírextra
Az első robbantásnak, amelyet a délnyugati Szaidíja negyed egyik benzinkútjához várakozó sorban követtek el, egy rendőrségi forrás szerint hat halottja és 14 sebesült áldozata van. Egy másik, ugyancsak rendőrségi forrás három halottat és 12 sebesültet említett, beszámolva a síiták és szunniták által vegyesen lakott negyedben történt terrorcselekményről. Ugyancsak autóba rejtett pokolgép robbant a síiták lakta dél-bagdadi Dúra negyed egy zöldségpiacán.

Az öngyilkos merénylő autójával berontott a piac területére, majd a levegőbe röpítette magát és járművét. A detonáció itt öt ember életét oltotta ki, a sebesültek száma hét. Ugyanez a piac januárban már három autóbombás merénylet célpontja volt, amelyekben tíz ember halt meg.

A biztonsági erőknek ugyanakkor sikerült megakadályozniuk kedden egy hasonló merényletet, ellenőrzött körülmények között felrobbantva a rendőrség egyik dúrai ellenőrzőpontjánál leállított gyanús gépkocsit. Bagdadban és környékén több mint száz embert öltek meg vasárnap óta, amikor egy piacon elkövetett kettős robbantás 62 ember életét oltotta ki.

A megszálló amerikai csapatok és az iraki biztonsági erők a múlt héten indítottak nagyszabású hadműveletet a lázadó fegyveres csoportok megtörésére, házról házra átkutatva az iraki főváros egyes részeit, s újabb ellenőrző pontokat állítva fel Bagdadban és akörül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását