2024. április 29. - Péter

Az amerikaiaknak tetszik a Maestró

M. Tóth Géza úgy vélte: filmje újdonságként hat, mivel nem a "jól bevált" amerikai recept szerint készült. Nagy amerikai filmgyártók és forgalmazók érdeklődését is felkeltette az Oscar-díjra jelölt magyar animációs kisfilm, a Maestro - közölte az alkotás
2007. február 20. kedd 06:36 - Hírextra
M. Tóth Géza, aki jelenleg Los Angeles-ben tartózkodik, elmondta, hogy a négy és fél perces animációs film nagy-britanniai és észak-amerikai forgalmazására az angliai székhelyű Shorts Internationallel, a világ legnagyobb rövidfilm-forgalmazójával kötöttek szerződést.
A nagyításhoz kattintson a képre

A brit cég partnere, az Egyesült Államokra koncentráló Magnolia Pictures jóvoltából a Maestrót az összes Oscar-díjra jelölt animációs filmmel együtt Észak-Amerika számos nagyvárosában vetítik - tette hozzá a rendező.

M. Tóth Géza úgy vélte: filmje újdonságként hat, mivel nem a "jól bevált" amerikai recept szerint készült, és így az alkotásban a forgalmazók újszerű megoldásokkal találkozhattak.

A Maestrót olyan nagy filmgyártó cégek képviselői is megnézték, mint a Pixar, a Disney, a Miramax, a Dreamworks vagy a Sony animációs részlege - tette hozzá a rendező, aki a vasárnap tartandó Oscar-gálán is részt vesz.
A nagyításhoz kattintson a képre

A Maestro február 25-én négy másik animációs rövidfilmmel - a Danish Poet című kanadai, a No Time for Nuts című amerikai alkotással, valamint a Little Matchgirl című Disney-produkcióval és a Lifted című Pixar-animációval - versenyez majd az aranyszobrocskáért.

A 2005-ben készült Maestro egyszerű ötletre épül: a művész egy kis szobában következő fellépésére vár, készülődését egy rejtélyes gépkar irányítja. A folyamatot egyetlen vágás nélküli, négy perces jelenetben mutatja be az animáció, a végén csattanóval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását