2024. május 5. - Györgyi

Hó alatt Észak-Amerika

Az Egyesült Államok keleti részén még mindig súlyos gondokat okoz a szokatlanul hideg tél, már az amerikai fővárost is hó borítja. A havazás és az ónos eső miatt több autópályát le kellett zárni, a számtalan közlekedési baleset eddig 12 halálos áldozatot
2007. február 16. péntek 06:01 - Hírextra
New Yorkban a közterület-fenntartók kissé nehezen ébredtek fel: Manhattanben például eleinte egyáltalán nem takarították az utakat, pedig egyetlen nap alatt félméternyi hó esett a városra, közölte az Inforádió.

Csak csütörtök reggelre sikerült járhatóvá tenni a legfontosabb útvonalakat, a forgalom azonban így is rendkívül lelassult, mindenfelé közlekedési dugók alakulnak ki, a rádió- és tévécsatornák pedig szinte ötpercenként kérik a város lakóit és a bejárókat, hogy hagyják otthon autóikat és válasszák a tömegközlekedést.

Nemcsak New York, hanem Chicago, Boston, Philadelphia és Washington repülőterein is nagy a káosz: repülőjáratok ezreit kellett törölni az ónos eső és a leszállópályák jegesedése miatt.

Dühös utasok tízezrei töltötték az estét különböző repülőtéri várótermekben, abban reménykedve, hogy eljutnak szeretteikhez az Amerikában igen népszerű Valentin-napra. A New York-ból induló és az ide érkező járatoknál most is jelentős késére lehet számítani.

Élet a hó alatt

New York állam északi részén még mindig tart a szükségállapot, a Nemzeti Gárda egységeinek csak mostanra sikerült kiásni a házakat a 2-3 méteres hó alól. Sokan kénytelenek voltak átmeneti szállásokon tölteni még a csütörtökre virradó éjszakát is, mert egyszerűen nem tudták megközelíteni otthonaikat.

Csaknem háromezer iskolában nem volt tanítás. A hó súlya alatt megroskadt fák több településen leszakították az elektromos vezetékeket, emiatt több mint 300 ezer háztartásban nem volt áram. A hőmérséklet éjszakánként akár a mínusz 20 fokot is elérheti, ilyen körülmények között sokan családtagjaiknál, ismerőseiknél kénytelenek meghúzni magukat.

Ráadásul az időjárás-jelentés nem sok jót ígér a hétvégére sem: a keleti parton másfél-kétméternyi hó is eshet. Vigasztalásul egyelőre csak annyit közöltek, hogy a hóvihar északkelet felé halad, és lassan elhagyja a térséget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását