2024. május 18. - Erik, Alexandra

Romániában félnek a Duna szennyeződésétől

Romániában folyamatosan ellenőrzik a Duna vizét.
2010. október 7. csütörtök 15:18 - HírExtra
Romániában folyamatosan ellenőrzik a Duna vizének minőségét, amely csütörtökön délelőtt megfelelt a normális paramétereknek - közölte csütörtökön a román környezetvédelmi minisztérium. A román vízügyi hatóság már szerdán elkezdte a Duna vizének az ellenőrzését, három óránként vesznek mintát. A Mediafax hírügynökség szerint a dél-nyugat-romániai Drobeta Turnu Severin várost érintheti legsúlyosabban a szennyezés, hiszen a százezer lakosú várost a Duna látja el ivóvízzel. A hatóság szakembereinek legutóbbi, reggeli mérése szerint a Duna romániai szakaszán a víz pH-értéke Báziásnál, a román határnál 8,5 volt, ami normális paraméternek számít.

Dávid Csaba, a román vízügyi hatóság vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar fél közlése szerint a Marcal vizének pH-értéke jelenleg 9,07, a lúgosság csökkentett értéke pedig valószínűleg nem okoz környezetvédelmi kárt.

A román vízügyi hatóság becslései szerint a szennyezett víz péntektől számítva öt nap múlva éri el Romániát. Számításaik szerint a Romániába érkező szennyezett víz pH-értéke várhatóan nem haladja meg a 8,5-öt, figyelembe véve a Duna jelenlegi hozamát. A hatóság biológusokból és a kémikusokból álló eseti munkacsoportot alakított az ajkai iszapömlés következményeinek figyelemmel követése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását