2024. április 26. - Ervin

FIFA-UEFA: 2014-ig az egész világon egységes versenynaptár

2014-ig az egész világon egységes versenynaptárt vezetnek be, többek között erről állapodott meg egymással Joseph Blatter, a Nemzetközi (FIFA) és Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke.
2007. február 16. péntek 05:31 - Hírextra
Ennek érdekében egy bizottságot hoznak létre, melynek feladata a különböző kontinentális szövetségek érdekeinek összehangolása lesz. A versenynaptár egységesítésével elkerülhetőek lesznek többek között az olyan problémák, mint idén decemberben, amikor ugyanazon a napon rendezik a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének meccseit és a klubvilágbajnokság találkozóit. A két vezető megbeszélésén a játékosügynökök helyzete és a válogatottak, illetve a klubok viszonya is szóba került.

Egyetértettek abban, hogy megoldást kell találni arra: a futballisták lehetőleg minél több időt töltsenek el a nemzeti együttesnél, úgy, hogy közben a klubok érdekei sem sérülnek. "A FIFA nem működhet megfelelően az UEFA segítsége nélkül, ezért a két szervezetnek a lehető legszorosabban kell együttműködnie" - mondta Blatter.

"Lehet, hogy nem leszünk mindig egy véleményen, de azonos célért dolgozunk." "A két szervezet együttműködése a garancia a sportág további fejlődésére. Az esetleges apróbb nézetkülönbségek ellenére a lényegi kérdésekben teljes az egyetértés közöttünk" - jelentette ki Platini.

Platini elnökké választása óta először találkozott egymással a közismerten jó viszonyban lévő két sportvezető. A francia Blatter személyi tanácsadója volt, mielőtt megválasztották az UEFA elsőszámú irányítójának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását