2024. június 10. - Margit, Gréta

Ismét tárgyal Észak és Dél

Észak- és dél-koreai illetékesek csütörtökön találkoznak, hogy megvitassák a két ország közötti miniszteri szintű, tavaly július óta megszakadt tárgyalások újrafelvételét - közölte a szöuli országegyesítési minisztérium.
2007. február 14. szerda 07:55 - Hírextra
A két fél az észak-koreai Keszong határvárosban fog találkozni - mondta a minisztérium szóvivője. A kormányközi párbeszéd, amely rendszeres volt, azért szakadt meg, mert Phenjant felbőszítette az a dél-koreai döntés, hogy Szöul leállítja a humanitárius segélyek nyújtását Észak-Koreának annak tavaly júliusi rakétakísérlete miatt. A két ország közötti kapcsolatok tovább romlottak, miután Phenjan tavaly októberben kísérleti atomrobbantást hajtott végre.

A Korea-közi párbeszéd felújításáról szóló bejelentés egy nappal azután történt, hogy kedden Pekingben megállapodás született az észak-koreai atomfegyverprogram felszámolásáról a Phenjan előidézte nemzetközi atomválság megoldásáról szóló hatoldalú tárgyalások keretében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását