2024. április 29. - Péter

Emelkedik a reptéri taxi tarifája

Emelkednek a reptéri taxik fuvardíjai 100 és 700 forint közötti összeggel az új díjstruktúra miatt. A Budapest Airport (BA) az MTI-vel szerdán közölte: elfogadta és jóváhagyta a Zóna taxi új, 2007-re érvényes díjstruktúráját, amely február 15-én lép életb
2007. február 14. szerda 17:25 - Hírextra
A új díjstruktúra szerint nem változott az 1-es terminál és a 2-es terminál közötti fuvar díja, és az 1. zóna tarifája is csupán 100 forinttal emelkedett 3.000 forintra. 600 forinttal 4.100, illetve 4.200 forintra nőtt a 2. ás 3. zóna díja, a Buda külső kerületeibe irányuló fuvarért viszont 700 forinttal többet, 4.300 forintot kell fizetni.

Az új díjszabás kizárólag a reptérről a városba történő fuvarokra vonatkozik. Az új struktúrát a Zóna taxi és a BA között 2006-ban kötött szolgáltatási szerződéssel összhangban fogadta el a BA, amely lehetővé teszi a taxi díjak emelkedését minden év elején.

A mostani díjemelések figyelembe vették a tavalyi évi infláció mértékét, valamint azokat a többletfejlesztéseket, amelyeket a Zónának kellett megtennie, hogy fenntartsa a szolgáltatás színvonalát.

A Zóna Service-nek több, a 2006-os szolgáltatási szerződésen felüli fejlesztést és beruházást kell megvalósítania annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapják az utasok.

A megnőtt igények miatt a taxi társaság a szolgáltatási szerződésben rögzített 150-ről már 220-ra emelte gépkocsijainak számát, amelyet további bővítés követ majd: idén már várhatóan 300 gépkocsi áll rendelkezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását