2024. május 2. - Zsigmond

Elraboltak egy filmsztárt!

Az amerikai rendőrség egyelőre nem találja a Máltai Sólyom nevű szobrot, amit San Francisco egyik leghíresebb étterméből loptak el feltehetően a hétvégén, írta szerdán a Los Angeles Times.
2007. február 14. szerda 13:23 - Hírextra
 John Konstin szombaton vette észre, hogy eltűnt a szobor másodpéldánya, amit a Humphrey Bogart főszereplésével készült filmben használtak. Az étterem, ahonnan elvitték az alkotást a törzshelye volt a film alapjául szolgált regény írójának. Dashiell Hammett ott írta meg a detektívregény néhány fejezetét, és még a könyvben is megörökítette a helyet. A vendéglőből 15 ritka könyvet is elvittek, köztük a Máltai Sólyom egyik dedikált példányát, viszont nem nyúltak a pénztárgéphez és az ezüst étkészlethez sem.

A két eredeti Máltai Sólyom gyűjtők tulajdonában van. Konstin 1995-ben megpróbálta megszerezni egy árverésen az egyik szobrot, de csak 150 ezer dollárig tudott elmenni: végül majdnem 400ezer dollárért kelt el az alkotás. Az eredeti szobrok ólomból készültek, és Bogart kérésére cserélték le műanyagból készült változatokra, mivel az eredetieket túl nehéznek találta. Az egyik ilyen változatot lopták most el az étteremből.

A film a címszereplő Máltai Sólyom nevű szobor utáni hajszáról szól, amit évszázadok óta próbálnak megszerezni szerencsevadászok. A filmtörténészek az alkotást korszakalkotónak tartják, és nagy szerepe volt Bogart sztárrá válásában.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását