2024. április 29. - Péter

Banderas unja a színészkedést

Antonio Banderas, már második saját rendezésű filmjét mutatta be a Berlinálén. A filmsztár elmondta: mostanában egyre kevésbé élvezi a színészkedést.
2007. február 14. szerda 13:53 - Hírextra

A hetvenes évek vége óta nagy karriert befutott színész pályája elég nehezen indult: "Az apám majdnem megölt, amikor megtudta, hogy színész akarok lenni" - meséte Banderas új filmje bemutatóján a Berlini Filmfesztiválon, közölte a hirado.hu. Az első évekről elmondta: a Franco-diktatúra végén pangott a szellemi élet és alig készült film. "Olyan volt, mintha a világ végén lettünk volna" - mondta a Banderas.

Új rendezése - az El Camino de los Ingleses (angol forgalmazásban Summer Rain, azaz Nyári eső) - is önéletrajzi ihletésű. "A film az emlékezésről, a felnőtté válás nehézségeiről és az álmok elveszítéséről szól" - mondta el a művész. A történet Miguelről (Alberto Amarilla), egy fiatal költőről szól, aki verseivel próbálja meghódítani szerelmét, Lulit (Maria Ruiz), a balerinatanulót.

Banderas egyébként a Bordertown (Határváros) című filmmel is szerepel a Berlinálén. Az amerikai krimiben Jennifer Lopez a másik főszereplő, és a film versenyez az Arany Medvéért.

Banderas elmondta: mostanában egyre kevésbé élvezi a színészkedést, viszont jól érzi magát a kamera másik oldalán. "Mikor elkezd hullani a hajam és az arcom csupa ránc lesz, akkor majd végleg visszavonulok a színészettől" - mondta Banderas. Mindenesetre már hozzálátott harmadik rendezése előkészítéséhez: "A forgatókönyvet is én írom és a film három éven belül kész lesz."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását