2024. február 22. - Gerzson

Elhagyja szerelmét, a biciklit

Végérvényesen vége a münsteri Fekete Petra nevű hattyútyúk és egy vízibicikli szerelmének: hús-vér hattyúlegénnyel rak fészket Petra. A tyúk már decemberben odahagyta a biciklit a fehér kakasért, de kérdéses volt, hogy az új kapcsolat csupán "egyéjszakás"
2008. március 19. szerda 11:23 - Hírextra

A fészekrakással immár öröknek tűnik az új szerelem. Petra, a piros csőrű, fekete ausztráliai hattyú 2006-ban tévedt a németországi münsteri tóra, ahol teljesen belehabarodott a nála jóval nagyobb, de hattyú alakú vízibiciklibe. Fekete Petrát kezdetben Fekete Péternek hívták, mert azt hitték hím, a vízibicikli pedig nem adott igazán nemi támpontot, mégis kiderült a "nemes" tévedés, és utána a madarat Petrára nevezték át.

A tyúk elválaszthatatlan volt a biciklitől, féltékenyen védte mindentől. A közönséget és a bicikli tulajdonosát mindazonáltal meghatotta a románc, és gondoskodtak róla, hogy a "pár" együtt telelhessen a város állatkertjében. Ott aztán többször megpróbálták összehozni Petrát hús-vér fekete hattyúlegényekkel, sikertelenül, mígnem decemberben összejött egy fehérrel önszántából.
A hattyúk - mint számos más madárfaj - gondosan és általában egy életre választanak párt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását