2024. április 28. - Valéria

Édesebb az életnél

"Az élet nem olyan édes mint ez!" - e felkiáltással ajándékozott csokoládés pancsolást egy japán nő kedvesének Valentin-napra a Tokiótól északra fekvő Hakone fürdőjében.
2007. február 13. kedd 15:18 - Hírextra
Ám a különleges szolgáltatást nem csak a szerelmeseknek szánták, a család többi tagja, a nagymama és a gyerekek is lubickolhat a csokihabokban. Persze nem valami tömény masszára kell gondolni: a helyi szokás szerint a kakaóval és illatos fürdősókkal vegyített vízbe a személyzet naponta kétszer önt krémcsokoládét, s a fürdőzők azt magukra kenik vagy lenyalogatják.

Az aztékok a csokoládét afrodiziákumnak, szerelmi ajzószernek tartották, később az Európába került édesség gyorsan vágyakat gerjesztő ajándékká vált. Így Bálint-napkor nem véletlenül dönt csúcsokat a csokoládéforgalom.

A modern kutatások szerint a csokoládé segít felszabadítani a szervezet "öröm hormonjait", s ez hasonlatos a szerelem érzéséhez.

A japán vállalkozás választéka egyébként nem merül ki a csokifüggők kiszolgálásában: élményfürdői között például bor- és kávéfürdő is található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását