2024. május 5. - Györgyi

Belindul a parlamenti szezon

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök országértékelő beszédével kezdődik meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első, háromnapos ülése hétfőn. A miniszterelnöki felszólalás után a napirend előtti felszólalások, az interpellációk, az azonnali kérdések, majd a
2007. február 12. hétfő 07:06 - Hírextra

Az ülés kezdetén leteszi a képviselői esküt Tasnádi Péter, Pécs város polgármestere. A politikus a tavalyi választásokon Baranya területi listájáról a parlamentbe jutott Tóth Bertalan pécsi alpolgármester helyét foglalja el, aki decemberben mondott le mandátumáról.

Ezt követően a képviselők megvitatják az Országos Választási Bizottság (OVB) beszámolóját és jelentését a tavaly őszi önkormányzati választásokról, és szavaznak a hozzá kapcsolódó országgyűlési határozati javaslatról.

Az Országgyűlés tárgyal a magyar katonáknak a NATO iraki Kiképző Missziójában való részvételről, amelynek határidejét a kormány 2007. szeptember 30-ig meghosszabbította. A magyar részvétel eredeti határideje 2006. szeptember 30-án járt le. A hosszabbítás költsége várhatóan 350 millió forint, amit a honvédelmi tárca saját költségvetéséből biztosít.

Hétfőn megtárgyalja a Ház az afganisztáni újjáépítési csoport létesítéséről szóló beszámolót is. A magyar vezetésű tartományi újjáépítési csoport feladata, hogy a biztonságos működési környezet szavatolása és a civil-katonai együttműködés fenntartása mellett felmérje, milyen feladatok és nehézségek nyílnak a biztonsági szektor, a közoktatás, az egészségügyi és igazságügy, a helyi infrastruktúra fejlesztése, a mezőgazdaság átalakítása terén.

Az Országgyűlés keddi munkanapján folytatja a Büntető Törvénykönyv módosításának, a pályakezdő fiatalok és az ötven év feletti munkanélküliek foglalkoztatásának elősegítéséről, valamint a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosításának általános vitáját, és megkezdi az esélyegyenlőségi törvény módosításának tárgyalását.

Pénteken vitatja meg a Ház Lendvai Ildikónak, az MSZP frakcióvezetőjének önálló indítványát, "A Magyar Országgyűlés tagjainak felelősségéről" szóló országgyűlési határozati javaslatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását