2024. május 7. - Gizella

Eszeveszett dilettantizmusról beszél Tarlós

A Fidesz és a KDNP elfogadhatatlannak, szakmailag és politikailag is megalapozatlannak tartja a budapesti iskolabezárásokat és átszervezéseket - mondta Tarlós István, a két párt fővárosi frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.
2007. február 9. péntek 13:59 - Hírextra
A városvezetés fiskális szemlélet alapján, kapkodva, milliárdos fedezetkivonást hajt végre az oktatásban, és jól működő intézményeket rombol le - mondta a frakcióvezető. A politikus hangsúlyozta: a főváros vezetése 21 szakközépiskolát akar bezárni, 47-ben pedig megszüntetné az érettségi utáni szakképző évfolyamot, amellyel lassú sorvadásra ítéli az intézményeket, hiszen ezek így elesnek a szakképzési alapból érkező forrásoktól.

Tarlós István szerint az erről szóló határozatot most puccsszerűen küldik ki az intézményvezetőknek, úgy, hogy arról sem a fővárosi közgyűlés, sem az illetékes bizottság nem tárgyalt, és a képviselők sem ismerik annak tartalmát.

"Fejvesztett kapkodás", "eszeveszett dilettantizmus" és "koncepciótlanság" - így jellemezte a városvezetés intézkedéseit a Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltje, aki szerint egy "szimbolikus vasfüggöny" kezdi körülvenni az oktatás és az egészségügy területét a fővárosban.

Tarlós István arra is felhívta a figyelmet, hogy nem készültek el az intézményi átszervezésekhez szükséges megvalósíthatósági tanulmányok sem, amelyekre a fővárosi közgyűlés tavaly nyári határozatában kötelezte a városvezetést. Mint mondta, nem arról van szó, hogy a Fidesz és a KDNP szerint semmit nem kell tenni a budapesti oktatásügy területén, azonban elfogadhatatlannak tartják azt a módot, ahogyan a városvezetés ezt teszi. Véleménye szerint át kell tekinteni a fővárosi iskolák működési és a költségigényeit, de a főváros egyéb nagy kiadásait is, például a metróépítést, és csak ezek után lehet dönteni bármilyen átszervezésről. A Fidesz és a KDNP kiáll a tanárok, a diákok és a szülők érdekei mellett - hangsúlyozta Tarlós István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását