2024. május 20. - Bernát, Felícia

"A Fidesz populista, provokatív és nacionalista párt"

A Fidesz ismét csak populista és provokatív akciókat hajt végre, és ezek a demokratikus ellenzékiség határait feszegetik - szögezte le brüsszeli nyilatkozatában Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke a múlt pénteki kordonbontással
2007. február 9. péntek 18:01 - Hírextra
Poul Nyrup Rasmussen szerint "a Fidesz ismét csak megkapta az EPP és Wilfried Martens támogatását, de senki sem lehet annyira ostoba, hogy azt higgye, miszerint ők valóban a szólásszabadságot védelmezik".

Az igazság az, hogy nincs miért panaszkodniuk. Abban ugyanis nincs semmi szokatlan, hogy egy parlamenti épület közvetlen közelében korlátozzák a tüntetéseket. Éppen ellenkezőleg: ez megszokott gyakorlat számos európai fővárosban. Feltételezem, arról akarják elterelni a figyelmet, hogy a tavalyi, erőszakos kormányellenes magyarországi tiltakozó akciókat vizsgáló bizottság bírálta a Fideszt - írta a baloldali politikus.

A volt dán miniszterelnök szerint "ha ebben az esetben valaki aláássa a demokráciát, az a Fidesz és legjobb barátjuk, Wilfried Martens. Nem számít, Martens úr hány sajtóközleményt ad ki a Fidesz érdekében, ezzel nem tudja elleplezni, hogy az Európai Néppárt egy populista és nacionalista pártot támogat, amely úgy tűnik, mindenre kész, csak hogy megbuktasson egy demokratikusan megválasztott kormányt".

Ez szánalmas. Az Európai Néppártnak el kellene fogadnia a demokrácia alapigazságát: a demokratikus ellenzéknek a parlamentben kell gyakorolnia szerepét, nem pedig utcai tüntetéseken - írta az Európai Szocialisták Pártjának elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását