2024. május 18. - Erik, Alexandra

Totális készültség Budapesten március 12-től

A rendőrség teljes készültségben lesz március 12-től - értesült az RTL Klub Híradója. A híradó úgy tudja, már gyakorlatoznak új tömegoszlató eszközökkel, és folyamatosan próbálják ki az új védőfelszereléseket is.
2007. február 8. csütörtök 19:55 - Hírextra

Az igazságügyi miniszter azt mondta, a Kossuth tér és a Parlament megtámadásával fenyegető szélsőséges szervezeteket már hónapok óta figyelik. A Fidesz továbbra is blöffnek tartja a titkosszolgálati jelentést. A kancelláriaminiszter a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását szeretné elérni.

400 rendőr váltja egymást a Kossuth téren, amióta a múlt héten a fideszes képviselők elbontották a kordont. Információk szerint március 12-től senki nem mehet szabadságra, teljes lesz a rendőri készültség. Erről azonban nyilatkozni sem a rendőrség, sem a Nemzetbiztonsági Hivatal nem akart. Arról sem beszéltek, hogy a készültségnek van-e köze a titkosszolgálati jelentéshez.

Szilvásy György kancelláriaminiszter szerdán azt mondta: vannak információik arról, hogy szélsőjobbos csoportok, egyes agresszív szervezetek nem mondtak le arról, hogy a továbbiakban erőszakos eszközökkel érvényesítsék céljaikat.

A kancelláriaminiszter először tavaly ősszel beszélt arról, hogy szélsőséges csoportok szervezkednek a kormány és intézményei ellen. Szilvásy György szerdán hasonló bejelentést tett. A miniszter nem árulta el, milyen módszerekkel keresik a szervezkedőket.

Az igazságügyi miniszter sem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy indult-e eljárás valaki ellen szervezkedés miatt. Petrétei József annyit mondott, hogy a beérkezett információk értékelése folyamatos, a megfelelő hatóságok döntenek majd arról, hogy milyen jogi szakaszba terelik ezeket.

Közben a politikusok nem hallgatnak. A Fidesz egyenesen blöffnek nevezte a Parlamentet fenyegető veszély hírét. Az SZDSZ elnöke szerint pedig beteges az, ami az elmúlt napokban történt. Kuncze Gábor úgy fogalmazott, hogy titkos információkat és nemzetbiztonsági szempontból esetleg kockázatot jelentő folyamatokat a sajtón keresztül, a nyilvánosság előtt tárgyal a politika.

Azért, hogy mindenki pontos tájékoztatást kapjon az ügyről, a kancelláriaminiszter kéri az illetékeseket, hogy hívják össze az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását