2024. április 23. - Béla

Káosz lesz a határoknál a turistaszezonban?

A nyári turistaforgalom elsősorban Letenyénél és Röszkénél, a vendégmunkás-forgalom Röszkénél, Nagylaknál, Ártándnál, Záhonynál és Beregsuránynál okozhat torlódásokat.
2009. május 28. csütörtök 16:45 - HírExtra
Az osztályvezető a nyári határforgalmi helyzetről tartott tájékoztatón közölte: a horvát hatóságokkal megállapodtak, hogy a turistaszezonban, július 1. és augusztus 31. között a letenyei régi közúti határátkelőt ismét megnyitják a nemzetközi közúti forgalom számára (az autóbuszforgalom kivételével), napi 24 órában. Vagyis nemcsak a letenyei autópálya-határátkelőt használhatják majd az autósok, hanem a régi közúti határátkelőt is.

Mint mondta, a magyar, szlovák, lengyel és cseh turistaforgalom elsősorban Horvátország és Görögország felé tart, és várhatóan Görögország felé sok német is útra kel.

Ez a forgalom a horvát határszakaszon elsősorban Letenyénél jelentkezik, itt turnusváltáskor, szombaton kell torlódásra számítani. Görögország irányába Röszke felé általában csütörtökön torlódik fel a turistaforgalom - tette hozzá.

Elmondta: a Benelux-országokban, továbbá Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban dolgozó moldovai, ukrán, török, szerb és macedón állampolgárok különböző időben indulnak haza a nyári szabadságra. Ez a forgalom elsősorban a röszkei autópálya-határátkelőt érinti, illetve román viszonylatban Nagylakot és Ártándot, ukrán viszonylatban pedig Záhonyt és Beregsurányt.

Ukrán viszonylatban nehezíti a helyzetet, hogy július 4-ig a záhonyi Tisza-hidat, illetve augusztus végéig a tiszabecsi Tisza-hidat felújítják, a határforgalom emiatt váltakozó irányú lesz, torlódásra kell számítani, a rendőrség javasolja ezen határátkelők elkerülését - tette hozzá.

Mint mondta, az ORFK internetes oldalán, a www.police.hu oldalon pontos tájékoztatás lesz arról, melyik határátkelőnél alakult ki torlódás és merre javasolt a kerülés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását