2024. május 3. - Tímea, Irma

Szilvásy bebizonyítja, hogy nem blöfföl

A kancelláriaminiszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, valamint a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának együttes ülésének összehívását kezdeményezte csütörtöki nyílt levelében.
2007. február 8. csütörtök 15:18 - Hírextra
Szilvásy György azért tartja fontosnak a két bizottság rendkívüli ülését, hogy megfelelő tájékoztatást adhasson a képviselőknek azokról a titkosszolgálati jelentésekről, amelyek szélsőséges csoportok szervezkedéseiről szólnak.

Szilvásy György Simicskó Istvánnak és Lázár Jánosnak írt levelében úgy fogalmaz: a tavaly ősszel történt utcai zavargások után, és különösen a Kossuth téren álló biztonsági kordon ideiglenes lebontását követően jelentősen megnőtt egyes szélsőjobboldali szervezetek aktivitása. Ezzel párhuzamosan nőtt az Országház épületének veszélyeztetettsége, és megszaporodtak a gyakran életveszélyes fenyegetések egyes kormánypárti politikusok és a kormány tagjai ellen - közölte a kancelláriaminiszter.

Szilvásy György szerint egyértelműen megállapítható: a szélsőséges csoportok szándéka az, hogy összehangolt akcióikkal megzavarják a március 15-ei nemzeti ünnepet, és nem zárható ki a konkrét támadás sem egyes közintézmények ellen. A veszélyek elhárítása gyors és határozott cselekvést követel a nemzetbiztonsági szolgálatoktól éppúgy, mint a parlamenti pártoktól - közölte a kancelláriaminiszter.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását