2024. május 17. - Paszkál

Abortuszból ennyi már sok

Az új holland kormány csökkentené az abortuszok számát, nem híve az eutanáziának, viszont súlyt helyezne az őssejtkutatás etikájának kidolgozására.
2007. február 8. csütörtök 10:08 - Hírextra
A tavaly november 22-i hollandiai előrehozott választásokat követően csak a napokban írta alá a koalíciós megállapodást a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a Munkapárt (PvdA) és a Keresztény Unió (CU). Az egyezmény egy része orvosi etikai kérdésekkel foglalkozik, írja az euractiv.hu.

A megállapodás szerint az abortusz és az eutanázia törvényes marad. Az új kormány jobban figyel majd arra, hogy alternatívákat mutasson fel a terhesség megszakítására, javítani fogja az örökbefogadási törvényeket, korszerűsíti az anyákat segítő programokat, például a tinédzserkorú anyáknak több lehetősége lesz óvoda igénybe vételére.

Az iskolákban szexuális oktatást vezetnek be. Külön szexuális oktatási programot dolgoznak majd ki a bevándorló lányok és nők számára.

Felmérik és elemzik a terhességmegszakítások okait. Korábbi tapasztalatok azt mutatták, gyakori, hogy a nők azért döntenek a terhesség megszakítás mellett, mert vakációt terveztek, vagy megtudták, hogy gyermekük jó eséllyel nyúlszájjal születik. A jövőben vizsgálják majd az abortusz pszichológiai
következményeit is.

Érvényben marad, hogy a nőknek öt napos gondolkodási időn kell átesniük a terhesség megszakítása előtt. Nőgyógyászok tiltakozása ellenére ez az ötnapos gondolkodási idő az előrehaladott terhességek esetében is érvényben marad.

Az őssejttermelés céljából történő embrióklónozás továbbra is tiltott marad Hollandiában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását