2024. április 28. - Valéria

Minden jó, ha jó a Konyec

Kedden este átadták a 38. Magyar Filmszemle szakmai és közönségdíjait. A legjobb szerzői film Bollók Csaba: Iszka utazása című alkotása lett, a legjobb műfaji filmnek járó díjat Rohonyi Gábor kapta a Konyec című munkájáért. A legjobb rendező díját Szász J
2007. február 7. szerda 07:33 - Hírextra
A filmszemle történetében először osztottak ki kettős fődíjat. Bollók Csaba: Iszka utazása című filmje a lelki mélység realista és őszinte megközelítéséért kapta a legjobb szerzői film díját. A legjobb műfaji filmnek járó díjat a Konyec című film ötletes, humoros megvalósításáért Rohonyi Gábornak ítélte a zsűri. A legjobb rendezőnek járó elismerést Szász János nyerte el az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója c. filmért, mely az indoklás szerint: merész kísérletként elhatol az emberi tapasztalás végső határáig.
A film operatőre, Máthé Tibor vehette át a legjobb operatőri díjat.

A legjobb női alakítás díját Kovács Kata vehette át, a Kythera című filmben nyújtott eszköztelen szerepjátékáért. A legjobb férfi alakítás díját Zsótér Sándornak ítélte a zsűri a Töredék című filmben nyújtott intenzív teljesítményéért.

Az Arany Olló-díjat Czakó Judit vágó kapta az Iszka utazása és a Kythera című film vágói munkájáért. Az Arany Mikrofon-díjat az Ópium című filmben végzett hangmérnöki munkáért Sipos István, Manuel Laval és Matthias Schwab vehette át.

A Magyar Filmplakát kiállítás és verseny szakmai díját Behan Mária-Pálos György Sztornó című filmplakátjának ítélték oda. A közönségdíjat a helyszíni és az internetes szavazatok alapján Goda Krisztina: Szabadság, Szerelem című filmjének plakátja kapta, melynek tervezői: Kovács Gergely és Juhász Örsi. A Mozisok Országos Szövetségének díját a 2006-os naptári évben a legmagasabb nézőszámot elért magyar játékfilm, a Szabadság, szerelem nyerte el.

Az Országos- Rádió és Televízió Testület (ORTT) külön nézettségi díjat adott át, melyet a vizsgált időszakban (2005. október 1. - 2006.szeptember 30.) legmagasabb nézőszámot elért játékfilm, a Csak szex és más semmi alkotói kaptak.
Az internetes közönségszavazatok alapján a legjobb nagyjátékfilmnek járó filmhu-díjat a Konyec című filmjéért Rohonyi Gábor nyerte el. Az internetes közönségszavazatok alapján a Tv2 25 millió forintos különdíját is a Konyec kapta. A külföldi kritikusok és újságírók szavazatai alapján a Gene Moskowitz-díjat Szász János kapta az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmjéért.

Egy díjat csak szóban adtak át a szemlén. Bollók Csaba köszönetet mondott két kollégájának, akiknek járna fair play-díj, ugyanis minketten őszintén szurkoltak az Iszka utazásának. A két filmalkotó: Szász János és Kamondi Zoltán.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását