2024. május 2. - Zsigmond

Deutsch-Für az aradi vértanúkra emlékezve is a népszavazást propagálta

Vissza kell adni október hatodika, a Batthyány Lajos örökébe lépők, az ország házának és a szavazásnak a becsületét, s a népszavazással új korszakot kell nyitni a magyar demokrácia történetében - hangsúlyozta Deutsch-Für Tamás pénteken Székesfehérváron.
2007. október 6. szombat 10:14 - Hírextra
A Fidesz országgyűlési képviselője a Fidelitas városi szervezete által rendezett fáklyás felvonulást követő ünnepségen mintegy 100- 120 főnyi hallgatóság előtt emlékezett a történelmi eseményekre, az aradi tizenhármak hősiességére.

Mint mondta, október hatodika "másfél évszázada a becsület napja," tavaly óta viszont "a szégyen árnya" borult rá, mert "a hatalom birtokosai egy évvel ezelőtt hitvány módon, éppen a becsület napján sorakoztak fel a hazugság mögött, a bizalmi szavazáson egy emberként álltak ki Gyurcsány Ferenc mellett".

Hozzátette: az új többségnek nem azért van igaza, mert sok milliónyian állnak ki az igazság, az őszinteség és a becsület mellett, "hanem azért, mert nincs törvény, (...)indítvány, (...) hatalmi erő, amely felülírhatná az igazságot."

"A hazugságot senki és sehol sem emelheti az igazság rangjára. Még egy ország parlamentje sem".

Szavai szerint "olyan országban élünk, ahol (...) a miniszterelnök a parlament többségének támogatásával megerősítve, nyíltan hazudhat" az őt jelölő parlamenti frakciónak, az országgyűlésnek, a választópolgároknak, az Európai Uniónak, a nemzetközi politikai világnak és az üzleti életnek.

"Tettével lejárathatja az őt jelölő pártot, (...) az ország kormányát és szégyent hozhat valamennyi magyar emberre" - fogalmazott Deutsch-Für Tamás.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: "A népszavazással új korszakot nyitunk a magyar demokrácia történetében, mert nem lehet egy országot, az erkölcsi normák semmibe vételével irányítani. Új korszakot kell nyitnunk, amikor kimondjuk, aki egyszer elállt az igazság szolgálatától, nem szolgálhatja többé a nemzetet és haladéktalanul távoznia kell a hatalomból."

Széchenyi Istvánt idézte, aki szerint minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Be kell bizonyítani, hogy "nem a nemzetben van a hiba, ezért nem tűrjük, hogy egy hitvány kormány a helyén maradjon."

"Mi a hazugságot akarjuk elsöpörni, a nemzetet szeretnénk felemelni, a mi erők a méltóság, a fegyelmezettség és a kitartás ereje." - fogalmazott a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását