2024. április 18. - Andrea, Ilma

Állami támogatás nélkül futnak neki

Nem kérnek állami támogatást a 15. Sziget fesztiválhoz a szervezők, akik idén így is 200 millió forinttal több pénzt fordítanak a világsztárok szerepeltetésére - közölte a rendezvény kommunikációs vezetője.
2007. február 7. szerda 12:39 - Hírextra
Marinka Csaba hangsúlyozta: a gazdasági megszorító intézkedések miatt úgy döntöttek, hogy az idén inkább nem kérnek állami támogatást - olvasható a kulturális tárca honlapján.
 
Hozzátette: bár a nyári, óbudai multikulturális fesztiválon idén is lesznek civileket befogadó és támogató programok, a több tízmilliós költségeket ezúttal saját forrásból állják. A Sziget fesztivál az utóbbi években az összköltségekhez viszonyítva átlagosan 4-5 százalékos állami támogatást kapott.
 
Az idén mintegy 2,67 milliárdos összköltségvetésű rendezvény szervezői úgy vélik, hogy ebből a pénzből biztosítani tudják a civil szférának szóló programokat - vélekedett a kommunikációs vezető.
A tavalyi évhez képest idén több mint 400 millió forinttal jut több az augusztus 8-tól 15-ig tartó rendezvényre. Az összegből csaknem 200 millióval többet költenek a zenei sztárok szerepeltetésére, amelyre összesen mintegy 800 millió forintot szánnak - mondta el Marinka Csaba.
 
A kommunikációs igazgató a hónap közepére ígért tájékoztatást arról, hogy várhatóan mennyivel drágulnak a fesztiválra szóló belépők.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását