2024. május 3. - Tímea, Irma

A mariachik gyorsabbak Bill Gatesnél

Órákkal később, hogy a mágnás Bill Gates lelkesen bemutatta a világnak a Microsoft új operációs rendszerét, a Windows Vista-t, a mexikói Guadalajara város sétálóutcáján már hozzá lehetett jutni a kalózkópiához.
2007. február 7. szerda 09:09 - Hírextra
"Ugyan, hercegem, mi itt mindent ilyen gyorsan megszerzünk" - mondja vigyorogva José Luis, miközben Puma márkájú hátizsákjából (úgyszintén másolat) lazán előhalássza a drivert, melynek kifejlesztése a Microsoftnak dollármilliókba került.
"Ez az, amiről azt állították, hogy másolhatatlan. És most itt van a kezemben. Tudod, garantálva van."- kacsint cinkosan. Mialatt a Microsoft emberei a vállalat logóját igyekezték megformálni patétikusan egymás mellé állva, hogy a vadiúj software-t reklámozzák, néhány sarokra onnan José Luis csendesen eladta 9 dollárért a másolatot, mely a szaküzletekben potom 400 dollárba kerül. A pasi nincs egyedül: tízesével ácsorognak az utcán tetemes mappákkal, kérdezgetve minden járókelőt: mit keres, mire van szüksége, mindezt a rendőrség orra előtt.

A Business Software Alliance (BSA) felmérései szerint, mely olyan cégeket gyűjt csokorba, mint az Apple, Adobe, Microsoft és a Symantec a mexikóban eladott softwarek 65%-a hamisítvány. A BSA mexikói igazgatója, Kiyoshi Tsuru mesélte el azt is a Reuters ügynökségnek hogy komoly hányada a kalózmásolatoknak vírust is tartalmaz, grátisz. "Az egyik nap mondta nekem valaki: ez olyasmi, mintha a fiad mellé prostituáltat szerzödtetnél babysitternek" - mondja Tsuru savanyú mosollyal. Szerény számításai szerint Mexikóban évente 525 millió dollár veszteséget okoznak a kalózok.
2006-ban az ügyészség 1986 helyen tartott házkutatást, 4366 utcai razziát tartott és 90 millió különbözö hamísitott terméket foglalt le, de a táj nem változik. Az üzérek a helyükön vannak…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

e4gin
2007. február 7. 13:14
Guadalajara Mexikóban van...!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását