2024. március 29. - Auguszta

Szomjaznak Kínában

Szűkössé vált az ivóvízkészlet Kína Senhszi tartományában a szokásosnál jóval melegebb és szárazabb tél miatt. Az embereken és az állatállományon kívül több ezer hektárnyi vetés is bánja a víz szűkösségét az ország középső részén fekvő tartományban.
2007. február 6. kedd 23:57 - Hírextra
Mintegy 300 ezer embernek nem jut elég ivóvíz - jelentette kedden az Új Kína hírügynökség. Kína számos más területét is jó egy hónapja sújtja már a szárazság a szokatlanul meleg és száraz tél miatt.

A meteorológusok előrejelzései szerint az utóbbi öt év legaszályosabb tavasza várható az ország középső részén fekvő Ninghszia-Huj Autonóm Területen. A kínai fővárosban 16 fok volt hétfőn a hőmérséklet - utoljára 167 évvel ezelőtt tapasztaltak ilyen meleget Pekingben február 5-én.

A Pekingnél jóval délebbre fekvő Sanghajban 23 fokot mértek kedden, és hasonló hőmérsékleti csúcsokat jeleztek a keleti Anhuj tartomány több városából is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását