2024. május 13. - Szervác, Imola

Szabadon lehet majd parkolni a tévészékháznál

Megszorítások helyett fejlesztések lesznek a Belvárosban 2007-ben - jelentette ki Rogán Antal. Az idei költségvetésből 2,5 milliárd forintot vesznek el a régi városvezetés felhalmozott hitelei és köztartozásai, valamint a kormányzati megszorítások - mondt
2007. február 6. kedd 15:12 - Hírextra
Ennek ellenére nem megszorítások, hanem fejlesztések lesznek a kerületben. Ezekre 7,2 milliárd forintot szánnak majd. Elkezdik a kerület számos utcájának díszburkolását, és új bölcsődét építenek a Belváros-Lipótváros déli részén. Felújítják a Batthyány örökmécsest és környékét, valamint egy új főutca létrehozását is tervezeik. A költségvetést csütörtökön tárgyalja majd az önkormányzat képviselő testülete.

Az V. kerületi polgármester arról is beszélt, hogy sikerült megegyeznie a Magyar Televízió elnökével arról, hogy az épület környékén felszabadítják a parkolóhelyeket, így mindenki használhatja azokat. Hasonló eredményre jutott a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) is, akik ebben az évben kifizetik a közterület-foglalási díjat a parkolóhelyekért, de 2008-tól átadják azokat a Kiss Ernő utcában - közölte Rogán Antal.

Belváros-Lipótváros polgármestere szerint a Kossuth térrel kapcsolatban kialakult áldatlan állapot megoldására nem volt működőképes javaslat eddig a nagypolitika részéről. A Parlament előtti térre játszóteret építenének, ha megkapnák a fővárostól a terület tulajdonjogát. Az Országház biztosítását pedig nyugati példára oldanák meg, amely az épület közvetlen környeztetét érintené csak - mondta Rogán Antal. Ezért fordult kedden Szili Katalin házelnökhöz levélben, melyben arra kéri, hogy lássa be, hogy az szolgálja az emberek érdekét, ha az V. kerületi javaslat valósul meg - foglamazott a fideszes polgármester.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását