2024. május 18. - Erik, Alexandra

Otthon, édes otthon

Gyermeküket egyedül nevelő anyák, illetve állami gondozottként felnevelkedett fiatalok lelhetnek otthonra a X. kerület új utógondozójában, a Kőér utcában.
2007. február 6. kedd 17:36 - Hírextra
Az utógondozói ellátást állami gondozásból kikerült fiatalok - 18 és 24 év között - vehetik önkéntesen igénybe: egyrészt olyanok, akik nem tudják biztosítani létfenntartásukat a jövedelmükből, illetve középiskolában vagy felsőfokú intézményben nappali tagozaton tanulnak. Az ellátás az önálló élet megkezdésében és a megélhetésüket biztosító feltételek kialakításában segíti őket. Az új intézmény ezen kívül fiatal - szintén állami gondozottként nevelkedett - anyáknak és gyermekeiknek biztosít külön lakrészt, valamint útmutatót az anyai szerep és feladatok megtanulásához - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Főváros Főpolgármester-helyettesi Irodája közleményében.

A kedden átadott otthonban összesen 32 férőhely van, ebből 22 utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtteknek, a többi 5 anya és gyermeke számára biztosít otthont. Az intézmény otthonául szolgáló épületet abból a 350 millió forintos kártalanítási összegből vásárolta meg a Fővárosi Önkormányzat, melyet egy Damjanich utcai épület egyházi kiváltásáért kapott.

A fővárosban ezen kívül egy hasonló intézmény működik: a Budakeszi úti Utógondozó Otthon, amely hat telephelyen összesen 112 fiatalnak nyújt segítséget.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását