2024. április 29. - Péter

Hatalmas balhé! Szélsőjobb flash mob és antináci ellentüntetés

Ismét kemény témával ébresztett Fiala. A közvéleményt napok óta foglalkoztató Hollán Ernő utcai incidens nyomában járt a műsor, tényfeltáró jelleggel. Fiala deklarálta, hogy a műsor csak és kizárólag az események rekonstruálását tűzte ki célul, és nem kív
2008. április 10. csütörtök 18:10 - Constantinovits Milán
A műsor azzal kezdődött, hogy a műsorvezető felolvasta azt a Kuruc.infonak küldött emailt, ami az egész botrány kirobbanásához vezetett. Eszerint egy fiatal nő bement a Hollán Ernő utcai Broadway jegyirodába és jegyet akart vásárolni a Hungarica együttes koncertjére. Ám az eladó kolléganője közbeavatkozott és nem akarta kiszolgálni a levélírót, mivel arra hivatkozott, hogy van ugyan jegy, de fasiszta együttes koncertjére nem árusítanak belépőt. Ezután vita támadt, majd az eladófiú kivezette a karjánál fogva a fiatal nőt, aki visszament a panaszkönyvvért. Majd felhívta a rendőrséget és lefotózta az üzletet. Idáig az ominózus levél.

Ezt azonban egy másik email követte, amit a sérelmezett nővére írt Fialának. Eszerint hallgatja rendszeresen a Keljfel Jancsit, és mivel értékeli az itteni oknyomozó tevékenységet, arra kérte Fialát, hogy beszéljen a lány ügyvédjével, dr. Mangel Marcellel. Ez meg is valósult, az ügyvéd élőben jelentkezett a műsorban. Innen kezdett csak igazán izgalmassá válni a műsor!

Kiderült, hogy a lány nem a valós nevét adta meg a panaszkönyvben, ám a megadott címe alapján végül megtalálta a rendőrség. Az ügyvéd azt is világossá tette, hogy a lány azonosítása során nem szélsőjobboldali rendezvényeken készült képeket mutogattak az eladónak, hanem hagyományos személyiigazolvány-fotókat. Szembesítésre pedig nem került sor.



Dr. Mangel cáfolta Fialának azt a feltevését is, miszerint a lány kórházban lenne éppen. A műsorvezető olyan információk birtokába jutott ugyanis, hogy a sértett idegállapotára kihathatott tartós betegsége is, ezt azonban nem erősítette meg az ügyvéd. A műsorvezető kérdésére elárulta, hogy ő ingatlanjoggal foglalkozik, ezért kivételes eset a személyi jogvédelem, amit ebben az ügyben ellát. Szerinte védence nem akart olyan atrocitásokat, amik később a jegyiroda előtt zajlottak, sőt, sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Mint ismert, a Kuruc.info flash mobot szervezett a Hollán Ernő utcába, ám az eseményen Szabó György XIII. kerületi fideszes képviselő vezetésével nagy számú ellentüntető is megjelent.

Érdekes színfolt volt Göbl Gábor szerepeltetése, aki a Hungarica hajtómotorjaként szintén állást foglalt a kialakult helyzetben. Ő beszámolt kicsit az együttes hátteréről is: eszerint a zenekar magja Sziva Balázs énekes, a Romantikus Erőszak frontembere, rajta kívül a Moby Dick nevű rockegyüttesből Mentes Norbert és Hoffer Péter játszanak itt, illetve vendégzenészként Tobola Csaba és Vörös Gábor. Göbl maga koncerteket szervez, illetve néha beszáll gitározni is.

Ő tisztázta, hogy a Hungarica nem politizál, de magánemberként hazafias szemléletet képviselnek. Sőt, Fialát is szeretettel várják fellépéseiken, ahol a heavy metál rajongóktól kezdve a nemzeti rockerekig mindenki van. Kiderült az is, hogy a Hungarica nincs jelen a mainstream médiában, ennek ellenére folyamatosan növekszik népszerűségük.

A március 20-ai incidens Göblt teljesen megdöbbentette, és nem tetszett neki Fiala konferálása is, aki „vélt nácikat” emlegetett a tüntetésen. Ezt követően Gyurcsány blogbejegyzését olvasta fel Fiala, amit Göbl kommentált. Azon Fiala is kiakadt, hogy Gyurcsány szerint a jegyirodai incidens másnapján felgyújtották az irodát, miközben ez tíz nappal(!!) később történt.

Ezt követően megszólalt Kovács Zoltán, az ominózus jegyiroda vezetője is, aki nem tudta pontosan rekonstruálni a történteket, legalábbis azt nem, hogy milyen verbális csata zajlott a vevő és az eladó között. De azt világossá tette, hogy vannak jegyeik akár Kárpátia-koncertre is, és valóban kihallgatta őt és kollégáját a rendőrség. A konfliktusba került eladó pedig kisegítőként dolgozott a boltban, és jelenleg igencsak meg vannak viselve az idegei.

Tafferner Éva a BRFK szóvivője is bekapcsolódott a műsorba, aki beszámolt a jegyiroda elleni Molotov-koktélos támadásokról, amiket már a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgál. A pénteki újabb jegyiroda elleni és a jegyiroda ellen tüntetők elleni demonstráció kapcsán megnyugtatta a hallgatóságot, nem lesz incidens a Hollán Ernő utcában.

Szabó György, a Fidesz önkormányzati képviselője is szóhoz jutott, ő magánemberként vett részt az előző ellentüntetésen, de a holnapi demonstrációt nem ő fogja szervezni. Ugyanakkor reméli, hogy egységfront alakul ki a tüntetést kezdeményező szabad demokraták és más ideológiát valló, ugyanakkor Tomcaték ellen fellépők között.

Végül Polgár Tamás, Tomcat kapcsolódott be a műsorba, aki elmondta, hogy a most kialakult helyzet már nem az üzletről szól, ami miatt az előző tüntetés létrejött. Most már más indokok miatt mozgósítanak, ahogy Tomcat írta felhívó levelében: „Kikérjük magunknak a fasisztázást, az újnyilasozást és a magyarellenes hisztériakeltést! Kikérjük magunknak, hogy nemzettársunkat kidobják egy boltból magyar identitása miatt, majd életveszélyesen meg is fenyegessék! Kikérjük magunknak, hogy egy baráti társaság összejövetelét fasiszta hordák menetelésének állítsák be, és vegyék a jogot, hogy elállják az utunkat!

Volt, amit Fiala is kikért magának, méghozzá a Judapest internetes zsidó újság hozzáállását, akik a műsorvezető szerint a várhatóan alacsonyabb ellentüntetői részvételt előzetesen a péntek esti zsidó rituálékkal magyarázza. Továbbá lelki rokonságot vélt felfedezni a műsorvezető Tomcat és a Magyar Nyilai fantomszervezet között, bár Polgár Tamás kijelentette, hogy ennél több nincs is köztük, nem tagja a szervezetnek. De az is kiderült, hogy Tomcat egyetért a Molotov-koktélos támadással. Ezzel a sommás megállapítás zárult a műsor hardcore része. Folyt köv.

Akik későn keltek, vagy bármi másért elmulasztották a reggeli műsort, ma éjjel fél tizenkettőtől egy óráig meghallgathatják a Kelj fel Jancsi szerkesztett változatát a Pont FM 88.1-en.
Forrás: Pont FM
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását