2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ismét ölt a madárinfluenza

Egy tinédzser az újabb áldozata a madárinfluenza emberre is veszélyes változatának Egyiptomban. A 17 éves lány január végén fertőződött meg egy Kairótól délre 100 kilométerre fekvő El Fajum környékén és hétfő este halt meg.
2007. február 6. kedd 11:02 - Hírextra
Ő a kór 12. halálos áldozata Egyiptomban - jelentette a MENSA egyiptomi hírügynökség. A lány január végén fertőződőtt meg, eleinte azt hitték "rendes" influenzája van.

Egyiptomban a múlt évben bukkant fel először a H5N1-es vírus. 20 embert fertőzött meg közülük 12-en meghaltak. Az utóbbi hetek betegei közül senki nem élte túl a fertőzést, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ugyanaz, az eddigieknél ellenállóbb vírus mutáció pusztít, amely először Vietnámban ölt meg egy fiatal lányt még 2005-ben.
A feltételezést erősíti, hogy a meghalt betegek megkapták a Tamiflu-kezelést, ami végül nem használt.

A madárinfluenza 2003-as felbukkanása óta 272 ember kapta el a fertőzést, közülük 166-an haltak meg. Ez azt jelenti, hogy a betegek több mint 60 százaléka nem éli túl a betegséget.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását