2024. május 25. - Orbán

Brüsszeli voksolás a magyar konvergencia programról

Az Európai Bizottság (EB) szerdán szavaz több tagállam, köztük Magyarország úgynevezett konvergencia programjáról, amely az euró bevezetése feltételei teljesítésének középtávú forgatókönyvét tartalmazza.
2007. február 6. kedd 16:57 - Hírextra
A bizottság úgy látja, hogy az idei év lesz a döntő, "ha sikerül a kormánynak a 2007-es célkitűzéseket teljesítenie, az jelentősen megkönnyíti a további feladatokat" - nyilatkozta az EB neve elhallgatását kérő munkatársa. Brüsszel mindazonáltal óvatosabb, mint a kormány december 1-én benyújtott programja, amely idén az államháztartási hiány 3,3 százalékos mérséklését vállalja. Az EB ennél szerényebb, 2,6 százalékos lefaragást tart reálisnak, azaz a 2007-es hiány a GDP 7,4 százalékát teszi majd ki. A bizottsági dokumentum konkrét ajánlást is megszívlelendőnek tart: csak akkor ér célt a kormány, ha jelentősen javítja a költségvetés ellenőrzésének mechanizmusát. A következetes reformpolitikával együtt 2009-re sikerülhet a GDP 3 százaléka közelébe szorítani az államháztartás hiányát - véli a jelentés, amelyet még februárban megtárgyalnak az EU pénzügyminiszterei.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását