2024. május 18. - Erik, Alexandra

Oroszországban is pusztulnak a szárnyasok

Az orosz szövetségi állategészségügyi hatóságok hétfőn megerősítették, hogy madárinfluenza okozta az ország déli, Krasznodari területén nemrégiben észlelt szárnyaspusztulást.
2007. február 5. hétfő 16:05 - Hírextra

Irina Voronkova, a Roszszelhoznadzor (az oroszországi mezőgazdasági állami felügyelet) krasznodari hivatalának illetékese szerint három krasznodari településen - Upornaja, Lenin és Borogyinszkoje - vett patológiai anyagminták vizsgálata megerősítette, hogy a madárinfluenza-vírus magas fertőző képességű H5N1 alvírusa okozta 45 szárnyas elhullását. A vizsgálatot a vlagyimiri szövetségi állategészségügyi intézetben végezték.

Korábban ugyanerre a megállapításra jutottak a krasznodari állategészségügyi laboratóriumban is. Krasznodar környékén az elmúlt egy hétben nem találtak újabb fertőzéseket, az említett településeken nincsenek baromfifarmok. A térségbeli lakosok körében az influenza és a felső légúti megbetegedések gyakorisága nem éri el a járványos megbetegedés küszöbszintjét.

A madárinfluenza-vírus H5N1-es alvírusa által okozott járványban tavaly 716 ezer szárnyas pusztult el Oroszország déli térségeiben - Adigeföldön, Dagesztánban, Krasznodar és Sztavropol térségében. A szám magába foglalja az elhullott és az elővigyázatosságból levágott állatokat. Ember nem esett áldozatul a fertőzésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását