2024. június 1. - Tünde

Gergényin múlik a vasrácsok sorsa

A rendőrségi törvény értelmében jogszerűen lett felállítva a Kossuth téri kordon – közölte Jármy Tibor, a BRFK szóvivője a Klubrádióban, hozzátéve, hogy az akkor kerülhet elbontásra, amennyiben Budapest rendőrfőkapitánya úgy dönt.
2007. február 5. hétfő 10:17 - Hírextra

A rendőrség vezetői folyamatosan elemzik a kialakult helyzetet, és ennek függvényében hoznak majd döntést a kordon sorsáról - mondta Jármy Tibor. Mint mondta, a végső döntést Budapest rendőrfőkapitánya, Gergényi Péter hozhatja meg.

Rendzavarás szabálysértése miatt tett feljelentést a rendőrség a kordon elbontásában résztvevő személyek ellen - mondta a szóvivő. Hozzátette: az országgyűlési képviselőket - jogállásukról szóló törvény értelmében - csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet szabálysértési eljárás alá vonni, ezért a rendőrök nem tudtak péntek délelőtt közbelépni.

Eddig 21 ember állítottak elő a pénteki eseményeket követően, főként rendzavarás miatt, de volt, aki nem akarta igazolni magát majd kiderült, hogy sikkasztás miatt amúgy is körözik, egy személy pedig megharapott egy intézkedő rendőrt - mondta el Jármy Tibor.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását