2024. május 6. - Ivett, Frida

200 rendőr bűnözött tavaly

Csaknem kétszáz rendőr követett el tavaly köztörvényes bűncselekményt, ám ebben nincsenek benne az őszi zavargások miatt indult eljárások. Utóbbi miatt eddig több mint 30 egyenruhást hallgattak ki gyanúsítottként, ám ezek már az idei statisztikákat rontjá
2007. február 5. hétfő 08:41 - Hírextra
2006-ban egyébként javult a rendőrség fegyelmi helyzete, hiszen a 35 ezer egyenruhás által elkövetett bűncselekmények száma 10 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - számol be a Magyar Hírlap.

A bűncselemények negyede okirat-hamisítás volt. Tavaly 22 rendőrt kaptak el ittas vezetés közben, 14-en pedig súlyos közlekedési balestet okoztak, ami több mint korábban. Vesztegetés miatt 17 rendőr állt bíróság elé. A korábbi hat helyett csak egy csalót fogtak el. Az egyenruhások által elkövetett testi sértések száma a harmadásra csökkent. Garázdálkodó rendőrből is kevesebb volt mint egy évvel korábban, mindössze heten álltak bíróság elé tavaly. Bántalmazás miatt 21 eljárás indult, míg 7 rendőrt kényszervallatás miatt ítéltek el.

Tavaly 736 szabálysértési eljárás és 2136 fegyelmi eljárás indult a rendfenntartók ellen. Előbbi 14 százalékos növekedést, utóbbi 7 százalékos csökkenést jelent egy év alatt.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását