2024. május 10. - Ármin, Pálma

Mackókiállítás az óvodában

Ellepték a macik a bólyi óvodát. Ezer játék mackóból szerveztek kiállítást, amellyel az óvoda fennállásának 125. jubileumát, és a klasszikus Teddy maci 105. születésnapját ünneplik. A kiállítást négy hétig bárki megnézheti.
2007. február 2. péntek 16:51 - Hírextra
Főző maci, számítógépes maci, búvár maci, motoros maci, légtornász, repülő, vagy éppen léghajós maci. A sok munkában megfáradt mackó között akadtak olyanok is, akik a pihenést választották: láthatók lovagló, zenélő és egyszerűen lazítós macik is. A kiállítás Teddy mackó és az óvoda születésnapját egyszerre ünnepli: előbbi 105, utóbbi 125 éves.

"Körülbelül 900 - 1000 körül számoltuk a mackók számát, nagyos sok a kismackó, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a bólyi óvodások gyűjtötték." - mondta a Független Hírügynökségnek Schneiderné Földes Magdolna, a Bólyi Óvoda vezető óvónője.

A mackókból jutott az ablakpárkányra és a radiátorokra is. A német nemzetiségi óvodából természetesen nem hiányozhat a kékfestő maci, és a nemzeti színű mackó sem. A kiállítás azt is bemutatja, hogyan töltötték a bólyi ovisok az elmúlt évet: voltak például indiántáborban, és piknikeztek is.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását