2024. május 4. - Mónika, Flórián

Grunwalsky szerint tényező lett a magyar film

Tényező lett újra a magyar film - jelentette ki Grunwalsky Ferenc a 38. Magyar Filmszenle negyedik napján pénteken, sajtótájékoztatón
2007. február 2. péntek 15:41 - Hírextra

Tényező lett újra a magyar film - jelentette ki Grunwalsky Ferenc a 38. Magyar Filmszenle negyedik napján pénteken, sajtótájékoztatón. Szerinte nemcsak azért igaz ez, mert soha ennyi film nem készült, mint 2006-ban, hanem azért is mert mindezt a piacot felszabadító filmtörvény tette lehetővé. Tavaly a 2004-es összeg háromszorosára, vagyis 22 milliárd forintra emelkedtek a magyar filmgyártási költségek - emlékeztetett a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) elnöke.

Bod Péter Ákos az alapítvány gazdasági ügyekért felelős tagja elmondta, a filmtörvény a beruházási terveknek adott nagyobb teret, a filmvagyon helyes kezelésével az infrastrukturális hátteret tudja megteremteni a filmszakma. Grunwalsky Ferenc hangsúlyozta, miután az MMK tulajdonába került a filmszakmai vagyon, a közalapítvány a piac valós tényezőjévé válik. A film ugyanis nemcsak szellemi termék, hanem ipar is, ennek a rendszerét dolgozzák ki a közeljövőben, tette hozzá az MMK elnöke.

Magyarországon hagyományosan úgy alakult, hogy az a film, amit egy alkotócsapat elkezd, azt be is fejezi, mondta Grunwalsky Ferenc. És eddig még az sem fordult elő, hogy az elkészült film dobozban maradt volna. A szemle idején fontos hangsúlyozni, tette hozzá az MMK elnöke, hogy még a különböző filmfesztivál-díjas magyar alkotásoknak sincs igazán külföldi piaca. Az alapítvány egyik fontos feladata ez is, hogy lehetővé tegye minél több magyar film számára a nemzetközi bemutatkozást.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását