2024. május 14. - Bonifác

2009-től lehet ingatlanadó

Leghamarabb 2009-ben kellene ingatlanadót fizetni, legalábbis ekkortól számolna a költségvetés ezzel a bevétellel - egyelőre ebben az egyben értenek egyet a Világgazdaság által megkérdezett kormánypárti politikusok.
2007. február 2. péntek 09:48 - Hírextra

Eszerint egy évvel csúszna a bevezetés, hiszen a konvergenciaprogram szerint 2008-tól lépne életbe az ingatlanadó. Politikai egyeztetés ez ügyben a koalíciós pártok között jelenleg nem zajlik, ám az SZDSZ azt akarja elérni, hogy az ingatlanadó az adóreform része legyen, s ne jelentsen további adóemelést. A parlament csak az őszi ülésszakon, az adótörvények vitájában dönthet ezen adónem esetleges 2008-as bevezetéséről, ez azt jelenti, hogy a végleges változat kidolgozása akár a nyárra is elcsúszhat.

Az adót mindenkire kivetik, ám nem mindenkinek kell majd fizetni - mondták a lapnak szocialista politikusok, sőt még az sem világos, csak a lakóingatlanokra, vagy a vállalkozási célú ingatlanokra is kellene ilyen jellegű sarcot fizetni. Az sem tudható, hogy a kormánypártok által 100-200 milliárd közé becsült bevétel az önkormányzatokat illetné-e meg, vagy a központi költségvetés gazdálkodhatna-e vele. Egy korábbi elképzelés szerint március1-ig kellett volna a tervezetet a parlament asztalára tenni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását