2024. május 25. - Orbán

Szlovák-magyar rendőriroda nyílt a határon

Két magyar és egy szlovák rendőr-határőr dolgozik szerdától az úgy nevezett kontakt-pont irodában, amelyet a magyar-szlovák határon, Rajkánál alakítottak ki.
2007. január 31. szerda 16:38 - Hírextra
A közös irodát a schengeni csatlakozás miatt hozták létre. Korábban már Hegyeshalomnál az osztrákokkal is alakítottak ki ilyet. Az ottani tapasztalatok szerint sokkal gyorsabb az ügyintézés ha a két ország rendőrei együtt dolgoznak. Több esetben egy-egy bűncselekményt is hamarabb felderítettek, miután a határ két oldalán történt eseteket összehasonlították. A rendőrök a legkisebb lopásoktól egészen a közúti balesetekig intézkedhetnek, és volt már olyan is, hogy egy német csoport egyik tagja az osztrák-német határon elveszített útlevelét a magyar határon kapta visza a rendőrtől.

A magyar rendőrök számítógépeit és autóit a győri megyei rendőrfőkapitányság adja, az iroda fenntartását pedig közösen fizetik a szlovák és a magyar rendőrök. A testület tagjai azt remélik, hogy az iroda működésével a két ország határain átnyúló bűnözés is csökkenni fog.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását